De Zuivelmakers lanceert Mr. Spork’s yoghurt

22-06-2016

De Zuivelmakers en Fruity Pack hebben gezamenlijk een nieuw concept ontwikkeld; Mr. Spork’s yoghurt. Hiermee introduceren we een uniek vers concept gebaseerd op de combinatie van yoghurt van Duurzame Weidemelk, vers fruit en een extra topping. Binnenkort te koop in diverse supermarkten!

Ontstaan

Uitgebreid consumentenonderzoek wees uit dat traditionele eetmomenten zijn verdwenen. Vijf tot wel zeven eetmomenten zijn niet ongewoon. De consument kiest hierbij voor gemak en vindt het vaak moeilijk om hiervoor een gezonde, verse invulling te vinden. Een dagelijks portie zuivel en vers fruit voorziet in deze behoefte. De bestaande yoghurt producten bevatten echter geen vers fruit en zelf maken en meenemen is onhandig en kost tijd. Mr. Spork’s biedt nu een verse en ook makkelijke oplossing; yoghurt in combinatie met vers fruit en een extra topping, verpakt in een handig meeneembakje met een goede lepel/vork.

Lokaal, verantwoord en ultra-vers

De yoghurt wordt door De Zuivelmakers gemaakt van verse weidemelk uit het Groene Hart. Samen met onze eigen boeren werken wij aan Duurzame Weidezuivel; een programma waarin concrete stappen worden gezet voor een beter koewelzijn en een schoner milieu.

Ook het verse fruit wordt speciaal geselecteerd. Middels een mooie samenwerking met een Hollandse kwekerij bevat Mr. Spork’s bijna het gehele jaar aardbeien direct van de bron. Door gebruik te maken van de korte lead-times tussen de teelt, productie en de bestaande dagverse logistieke stromen vanuit Fruity Pack kan er een optimale versgarantie gegeven worden aan dit concept.

Ondersteuning

Mr. Spork’s zal worden ondersteund met De Zuivelmakers als kwaliteitsafzender en Fruity Pack als producent en leverancier. Hiervoor komt er een online platform voor de consument en wordt er waar mogelijk geïnvesteerd in ondersteuning op de winkelvloer.

Terug naar nieuws