Marketing en communicatie specialist

11/06/2018

Wil je de lekkerste toetjes en mooie kaasproducten in de markt zetten?

De Lekkerkerker Groep zoekt een marketing & communicatie specialist.

Standplaats: provincie Utrecht (Lopik)

Wat ga je doen

Je gaat als marketing & communicatie specialist aan het werk in de wereld van verse roomkaas, yoghurtproducten, zoete desserts, (smelt)kaasproducten, kruidenboter en zuivelprocessing- en verpakkingsmachines. In deze functie combineer je de corporate communicatie voor de Lekkerkerker Groep met de marketing en (interne) communicatie voor onze drie zuivelbedrijven De Zuivelmakers, Lebo Kaas en Kasi Food. De Lekkerkerker Groep is al 40 jaar een succesvol internationaal familiebedrijf midden in het Groene Hart, waar werknemers sterk verbonden zijn met de organisatie. Je functie is veelzijdig en dynamisch, met veel ruimte voor vernieuwing en eigen inbreng.

Er ligt een goede basis en aan jou de taak om de marketing en communicatie proactief en creatief verder te ontwikkelen. Er zijn diverse doelgroepen met een benadering vanuit verschillende perspectieven, wat je rol breed en afwisselend maakt. Je bent dé specialist voor marketing en communicatie voor de zuivelbedrijven, en werkt daarbij nauw samen met je manager, twee productmanagers en een projectmedewerker. Ook schakel je regelmatig met de medewerker marketing en communicatie die werkt voor Lekkerkerker Dairy en Food Equipment. Je:

 • Stelt jaarlijks het marketingcommunicatieplan op voor de drie zuivelbedrijven en de Lekkerkerker Groep, waarin je samen met de directie de strategie en doelstellingen per doelgroep bepaalt, keuzes ten aanzien van de middelen maakt en focus in de communicatie boodschappen aanbrengt .Vervolgens voer je de plannen ook uit.
 • Beheert de corporate website en zorgt voor brochures, films, persberichten, print en online artikelen en advertenties.
 • Voert taken uit in het kader van de interne communicatie, onder andere gericht op de missie, kernwaarden, resultaten en het MVO beleid. Je coördineert het extranet en hebt hiervoor contact met externe partijen en de interne beheerders. 
 • Ook zorg je voor content op de narrowcasting beeldschermen in de bedrijven, waarbij je ondersteund wordt door de interne beheerders.
 • Bewaakt de huisstijl en draagt zorg voor huisstijl-items.
 • Hebt de lokale sponsoring in je pakket met alle uitvoerende taken die hierbij horen.
 • Zorgt voor kerstpakketten, relatiegeschenken en feestelijke bijeenkomsten.
 • Inventariseert (inter)nationale beurzen en organiseert beursdeelnames. Hiervoor zorg je voor stands en regel je zaken als bemensing, panelen, banners, posters, flyers, demo’s, filmpjes etc. Je bent bij een aantal beurzen aanwezig en evalueert deelnames.
 • Bent verantwoordelijk voor de websites van de zuivelbedrijven, zorgt voor verbetering en vernieuwing, werkt aan zoekmachine optimalisatie (SEO) en stelt analyses op.
 • Plaatst dagelijks digitale content op social media als Facebook, LinkedIn, Instagram en Pinterest. Hiervoor heb je contact met veehouders, overige relaties en collega’s.
 • Schrijft nieuwsbrieven en persberichten, zorgt voor het (laten) maken van brochures, recepten- en assortimentsboekjes (in diverse talen) en verzorgt print en online advertenties in foodmagazines en op foodplatforms.
 • Maakt foto’s op locatie, zoals bij onze boeren en organiseert product fotoshoots, waarbij je vaak zelf aanwezig bent.
 • Neemt deel aan diverse overleggen en organiseert periodiek communicatieoverleg.

Wat breng je mee

Je bent als markering & communicatie specialist een bezige bij met een hands-on mentaliteit die verder wil groeien in het vak, je:

 • Hebt een HBO opleiding richting Communicatie en/of Marketing.
 • Enkele jaren relevante werkervaring, bij voorkeur in de FMCG branche.
 • Affiniteit met food en bij voorkeur met zuivel.
 • Ervaring met website beheer, (online) content creatie en bij voorkeur met filmpjes maken.
 • Bent op de hoogte van de mogelijkheden van social media en SEO.
 • Hebt gevoel voor grafische vormgeving, kunt eenvoudig DTP werk zelf uitvoeren en ontwerpbureaus, DTP-ers, drukkerijen en media bedrijven aansturen.
 • Hebt uitstekende organisatorische vaardigheden en werkt gestructureerd.
 • Beheerst het Engels goed en bij voorkeur kun je ook in het Duits uit de voeten.
 • Bezit goede schrijfvaardigheden, zowel redactioneel als commercieel.

Wat we je bieden

Je komt te werken bij een succesvol internationaal familiebedrijf, waar loyaliteit en passie een grote rol spelen. Ga je bij ons aan de slag, dan ben je verzekerd van een baan waarin je zelfstandig werkt, veel verantwoordelijkheid kunt krijgen en kunt groeien in de functie van marketing & communicatie specialist. Je kunt bij ons het verschil maken en werken aan ontwikkeling en innovatie.

De lijnen zijn kort en de werkomgeving is prettig en informeel. Kwalitatief, innovatief, duurzaam, betrouwbaar en flexibel zijn de kernwaarden van waaruit we denken en handelen. Continu verbeteren, eigenaarschap en plezier & samenwerking staan centraal bij de ontwikkeling van onze organisatie én medewerkers.

Je salaris is gebaseerd op de zwaarte van de functie van marketing en communicatie specialist en je ervaring en opleiding. Het salaris bedraagt maximaal euro 3100,- bruto per maand bij een 40-urige werkweek. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien. Daarom investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied. Je werktijden zijn flexibel en de dagen in overleg in te vullen.

Over ons bedrijf

De Lekkerkerker Groep bestaat uit 4 bedrijven, waarvan drie productiebedrijven in de zuivel en één bedrijf waar wereldwijd zuivelprocessing- en verpakkingsmachines en complete fabrieken worden gereviseerd, verkocht en geïnstalleerd. Er werken bij onze organisatie circa 200 mensen.

Onze bedrijven in de zuivel, De Zuivelmakers, Lebo Kaas en Kasi Food, zijn gespecialiseerd in de productie van verse roomkaas, yoghurtproducten, zoete desserts, diverse (smelt)kaasproducten en kruidenboter. De producten worden met veel passie en enthousiasme door ons team gemaakt en geleverd aan de consumentenmarkt, food-service en industriële markten in de Benelux en Duitsland. Hierbij wordt een duale strategie van private label en eigen merken gevolgd. Naast het reguliere assortiment worden er thematische producten geleverd, voor bijvoorbeeld feestdagen en seizoenen.
Door de brede kennis van zuiveltechniek en zuivelproducten binnen onze groep is er veel ruimte voor innovatie en productontwikkeling. De grootte van de onderneming, korte lijnen en een flexibele houding zorgen ervoor dat er snel keuzes worden gemaakt en op de vraag van de markt kan worden ingespeeld.

Lekkerkerker Dairy & Food Equipment B.V. is gespecialiseerd in gebruikte machines. Wij bieden complete revisie van gebruikte A-merk machines aan, maar een machine controle of het leveren van machines in de conditie zoals die op voorraad staan, behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast verkopen we nieuwe units en productielijnen, veilen we gebruikte machines en verzorgen we complete projecten, inclusief gebouw-engineering, transport van machines, installatie, opstart en training van medewerkers. Omdat voor elke klant een nieuwe machine wordt ontwikkeld, is iedere machine uniek. De volledige engineering wordt in huis uitgevoerd.

Meer weten of solliciteren?

Heb je vragen over deze functie of wil je solliciteren als markering & communicatie specialist? Vul dan onderstaand sollicitatieformulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op. We kijken met belangstelling uit naar je reactie!

Neem ook eens een kijkje op onze website: https://www.lekkerkerkergroep.nl

Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een 'Verklaring Omtrent het Gedrag' (VOG).

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Uploaden

Je sollicitatie wordt vertrouwelijk behandeld. Na verzending van dit formulier ontvang je een automatische bevestiging. Indien je geen bevestiging ontvangt, stuur dan een mail naar de afdeling Personeel & Organisatie: vacature@lekkerkerker.nl

Terug naar vacatures