PLC programmeur / software engineer als hoofd afdeling Besturing & Automatisering provincie Zuid Holland

20/04/2018

Ben jij een ervaren PLC-programmeur / software engineer, die als hoofd de afdeling Besturing & Automatisering kan aansturen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lekkerkerker Dairy & Food Equipment B.V. is op zoek naar een ervaren PLC-programmeur / software engineer, die de afdeling Besturing & Automatisering aanstuurt én als specialist in de uitvoering werkzaam is.

Standplaats: provincie Zuid Holland (Lopik)

Wat ga je doen

Bij Lekkerkerker Dairy & Food Equipment worden wereldwijd zuivelprocessing- en verpakkingsmachines en complete fabrieken gereviseerd, verkocht en geïnstalleerd. Je geeft leiding aan de afdeling Besturing & Automatisering, waar een achttal medewerkers dagelijks werkt aan mooie projecten voor onze veelal internationale klanten. Jouw afdeling richt zich op de soft- en hardware engineering, de panelenbouw, bekabeling, installatie, commissioning en service van de besturingssystemen. Samen met je team werk je aan de ontwikkeling van processing, handling en packaging installaties. Je zorgt voor de dagelijkse aansturing en planning, ontwikkelt je team en werkt aan het optimaliseren van processen.

Naast je leidinggevende taken ben je actief bezig met je vak als PLC-programmeur / software engineer. Hierin word je telkens uitgedaagd om de wensen van de klant te vertalen naar een goed functioneel technisch ontwerp. Je schakelt veel met het hoofd werkvoorbereiding & engineering, aan wie je ook rapporteert. Je:

 • Stuurt de afdeling aan en brengt deze planmatig naar een hoger niveau.
 • Geeft je team de ruimte om creatieve oplossingen te bedenken en vraagstukken rondom het functioneren van machines of installaties te tackelen.
 • Bent verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling en het implementeren van nieuwe concepten en technieken.
 • Pakt de ingezette ontwikkeling naar meer standaardisatie en modularisatie voortvarend op.
 • Neemt één of enkele projecten voor jouw rekening, vanaf het bedenken van een oplossing, tot eventueel het in bedrijf stellen van de machines en installaties.
 • Ontwerpt en programmeert industriële PC, PLC, HMI en SCADA besturingssoftware.
 • Vertaalt machinespecificaties in overleg met de klant naar software parameters.
 • Ondersteunt bij installatie en commissioning en FAT en SAT testen.
 • Documenteert de geschreven software en maakt rapportages t.b.v. continue verbetering.
 • Pakt de service en nieuwe projecten voor onze drie zuivelfabrieken in Lopik en Benschop op.
 • Volgt technologische ontwikkelingen kritisch, o.a. door training en het bezoeken van vakbeurzen.

Wat breng je mee

Om van deze functie een succes te maken heb je:

 • Een Hbo-opleiding Elektrotechniek, Industriële Automatisering of Besturingstechniek.
 • Tenminste 5 jaar werkervaring in de industriële automatisering, bij voorkeur in de machinebouw of anders in de processing, optische sensoren, beeldverwerking, robotica of vision.
 • Leidinggevende ervaring of capaciteiten.
 • Ervaring met Siemens Step 7 en bij voorkeur kennis van SCADA (WinCC) en Siemens Tia Portal.
 • Er zin in om zo nu en dan op locatie bij onze klanten te werken (korte trips).
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden.

Wat we je bieden

Je komt te werken bij een succesvol internationaal familiebedrijf, waar loyaliteit en passie een grote rol spelen. Lekkerkerker Dairy & Food Equipment B.V. kent een informele sfeer waar werknemers echt een binding hebben met de organisatie. Ga je bij ons aan de slag, dan ben je verzekerd van een baan waarin je zelfstandig werkt en veel verantwoordelijkheid kunt krijgen. Je kunt bij ons het verschil maken en werken aan ontwikkeling en innovatie. De lijnen zijn kort en de werkomgeving is prettig en informeel. Ondernemerschap, kwaliteit, duurzaamheid, professionaliteit, flexibiliteit, samenwerken en plezier in je werk zijn de kernwaarden van waaruit we denken en handelen.

Je salaris is gebaseerd op de zwaarte van de functie Chef afdeling Besturing & Automatisering en je ervaring en opleiding. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien. Daarom investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied. Je werktijden zijn flexibel.

Over ons bedrijf

Lekkerkerker Dairy & Food Equipment B.V. is gespecialiseerd in gebruikte machines. Wij bieden complete revisie van gebruikte A-merk machines aan, maar een machine controle of het leveren van machines in de conditie zoals die op voorraad staan, behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast verkopen we nieuwe units en productielijnen, veilen we gebruikte machines en verzorgen we complete projecten, inclusief gebouw-engineering, transport van machines, installatie, opstart en training van medewerkers. Omdat voor elke klant een machine wordt ontwikkeld, is iedere machine uniek. De volledige engineering wordt in huis uitgevoerd.

Meer weten of solliciteren?

Heb je vragen over deze functie of wil je solliciteren? Vul dan onderstaand sollicitatieformulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op. We kijken met belangstelling uit naar je reactie! Deze functie staat 2 keer op de website in verband met het werven in meerdere regio’s.

Neem ook eens een kijkje op onze website: https://lekkerkerker.nl

Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een 'Verklaring Omtrent het Gedrag' (VOG).

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Uploaden

Je sollicitatie wordt vertrouwelijk behandeld. Na verzending van dit formulier ontvang je een automatische bevestiging. Indien je geen bevestiging ontvangt, stuur dan een mail naar de afdeling Personeel & Organisatie: vacature@lekkerkerker.nl

Terug naar vacatures